Quellen

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Springmann, M. et al. (2018): Options for keeping the food system within environmental limits. Nature 562, 519-525. Download pdf unter: https://www.nature.com/articles/s41586-018-0594-0

Umweltbundesamt (Hrsg.) (2019): Transformation des Ernährungssystems: Grundlagen und Perspektiven. Download pdf unter: https://www.umweltbundesamt.de/sites/default/files/medien/1410/publikationen/2019-08-15_texte_84-2019_transfern-ap1_0.pdf

Umweltbundesamt (Hrsg.) (2020): Nischeninnovationen in Europa zur Transformation des Ernährungssystems – Neuropa. Download pdf unter: https://www.umweltbundesamt.de/sites/default/files/medien/1410/publikationen/2020-07-02_texte_119-2020_neuropa_de_0.pdf

Willett, W. et al. (2019): Food in the Anthropocene: the EAT-Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems. In: The Lancet Commissions 393 (10170), 447-492.Download pdf unter:  https://www.researchgate.net/publication/330443133_Food_in_the_Anthropocene_the_EAT-Lancet_Commission_on_healthy_diets_from_sustainable_food_systems

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Weitere Quellen

Eisenbach, L. D.; Folina, A.; Zisi, C.; Roussis, I.; Tabaxi, I.; Papastylianou, P.; Kakabouki, I.; Efthimiadou, A.; Bilalis, D. J. (2018): Effect of biocyclic humus soil on yield and quality parameters of sweet potato, in: Scientific Paper. Series A. Agronomy, Vol. LXI, No. 1, p. 210-217. Download hier. 

Eisenbach, L. D.; Folina, A.; Zisi, C.; Roussis, I.; Tabaxi, I.; Papastylianou, P.; Kakabouki, I.; Efthimiadou, A.; Bilalis, D. J. (2019): Effect of biocyclic humus soil on yield and quality parameters of processing tomato (Lycopersicon esculentum Mill.), in: Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. Horticulture, Vol. 76, No. 1, p. 47-52. Download hier.

Jürkenbeck, K.; Schleicher, L.; Meyerding, S. G. H. (2019): Marketing potential for biocyclic-vegan products? A qualitative, explorative study with experts and consumers, in: German Journal of Agricultural Economic (Online), Vol. 68, No. 4, p. 289-298. Download here.

Kilian, D.; Hamm, U. (2019): Öko-Lebensmittel aus veganem Anbau: Wahrnehmung und Mehrzahlungsbereitschaft veganer Konsumenten, in: 15. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau, 4 Seiten. Download hier.

Möstl, A.; Kilian, D.; Hamm, U.; Walz, C.; Erhart, A.; Schniering, L,; Eisert, J.; Langkutsch, A. (2019): Die Bedeutung veganer Bioprodukte für die ökologische Landwirtschaft. Abschlussbericht zum BÖLN-Forschungsvorhaben von FiBL Deutschland e.V. (FKZ 2815OE019) & Universität Kassel (FKZ 2815OE124), 319 Seiten. Download hier. 

Van der Burgt, G.-J.; Timmermans, B.; Havenga de Poel, H. (2021): Pflanzliche Düngung: Stickstoff und organische Substanz, Evaluation of Planty Organic, 2012-2020, Louis Bolk Instituut / SPNA, 55 Seiten. Download hier.

Hier finden Sie eine umfangreiche Auflistung von Literatur zum biozyklisch-veganen Anbau: Mehr Quellen